Natural Remedies Product

Kebaikan Minyak Vitamin E Untuk Rambut

Leave a comment

Minyak Vitamin E mempunyai beberapa manfaat untuk rambut juga. Selain meningkatkan peredaran darah di kulit kepala, minyak ini juga meningkatkan tekstur dan kualiti rambut. Ia digunakan secara meluas dalam rawatan rambut gugur dan gangguan kulit kepala yang lain. Antara faedah lain dalam konteks rambut adalah seperti berikut:

1. Merangsang pertumbuhan rambut:

Minyak Vitamin E mengandungi antioksidan, yang meningkatkan sistem imun dan meningkatkan peredaran darah ke seluruh bahagian tubuh, termasuk kulit kepala. Bekalan darah yang sihat adalah perangsang yang baik untuk rambut tumbuh dan berkembang.

2. Mencegah uban pra-matang:

Minyak Vitamin E adalah sangat berkesan dalam melambatkan proses penuaan, sama ada kulit atau rambut anda. Uban pramatang rambut adalah disebabkan terutamanya oleh pengoksidaan tisu. Antioksidan kuat yang terdapat dalam minyak ini berkesan mencegah hakisan tisu, dengan itu mengurangkan kebarangkalian uban pramasa.

3. Rambut berkilau:

Meminyaki rambut dengan minyak vitamin E secara tetap dan mendalam kepada rambut akan menjadikan ia lebih sihat dan lebih berkilat daripada sebelumnya. Juga, urut rambut anda dengan campuran pelembap yang mengandungi minyak vitamin E. Ini akan melembapkan dari akar ke hujung rambut dan membantu memulihkan sinaran yang hilang. Ia juga merangsang pengeluaran sebum, yang membuat rambut lebih berkilau.

4. Pembaikan Rambut Hujung Bercabang:

Hujung rambut yang bercabang dan kerosakan lain yang dialami kerana kesan pengeringan rambut, keriting dan mewarna adalah beberapa masalah biasa yang berkaitan dengan rambut. Ia boleh dirawat di rumah dengan bantuan minyak vitamin E. Semua yang anda perlu lakukan adalah campuran sama banyak zaitun, kelapa, hem dan minyak jojoba untuk membuat campuran minyak kira-kira 12 auns. Tambah 2 auns minyak vitamin E kepadanya. Ini boleh digunakan sama ada sebagai minyak panas atau sebagai sealant untuk menyembuhkan hujung perpecahan.

Advertisements

Author: muamy87

Still new in business because still studying and doing this business to learn and help for my family financial. Studying at UiTM Johor Degree in marketing if u have any question just PM me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s